om mig

INFO OM MIG

viktnedgång & smärta.

Övervikt & kronisk smärta har varit min vardag tidigare, därför vet jag hur viktigt det är med rätt kost och träning för att nå sina mål.
Jag är en av dem som har gått ner 22kg & behållt min nya vikt i över 10 år.

Är jag unik? Knappast, men förutom att göra jobbet, har jag haft rätt information och därmed kunnat förstå min viktnedgång vilket gjort det betydligt enklare. Det är här DU kommer in i bilden.

Jag vill hjälpa fler att göra sin egna förändring, kunna ta avstamp ifrån där jag är idag, med kunskap & lättillgänglig information som jag önskar fanns när jag gjorde min resa.

Nedan kan du läsa om min historia och hur jag kommit till mina insikter.

 

Scrolla ner för mer info om mig eller

Personlig tränare

NAMN: Christofer Suck
ÅLDER: Född 1982
BOR: Värnamo
UTBILDAD: PT & kostrådgivare hos EBT Academy.
TRÄNAT: Fotboll, friidrott, fridykning
TRÄNAR: Det mesta inom styrketräning
MÅL: Hjälpa människor med kost, träning & kunskap

min historia

EN VÅG & ÖVERVIKT

INFORMATION & DIETER

SAKNAD KUNSKAP

VARFÖR BLEV DU PT?

EN VÅG & ÖVERVIKT

Precis som många andra var jag aktiv inom olika idrotter under min ungdomstid, inklusive friidrott, fridykning och fotboll. Efter gymnasiet och när jag började tjäna egna pengar blev jag mer eller mindre helt inaktiv. Jag fann nöje (trodde jag i alla fall) i chips, snabbmat, kakor, godis och att tillbringa tid stillasittande.

 

Att gå upp i vikt sker inte över en natt; det är en process som utvecklas över tid. Insikten kan dock komma plötsligt. Under ett besök på ett apotek i centrala Chile, strax utanför Santiago, stötte jag på en imponerande våg, Förutom att väga & mäta kunde den även beräkna fettmassa baserat på längd/vikt.

Vågen visade 107kg, jag hade gått upp 22kg på 12 år, 85 – 107kg. (BMI 32 klassas som Fetma klass 1.)

INFORMATION & DIETER

Viktuppgången skedde utan aktiva val, förutom att ringa pizzerian lite mer ofta & röra mig mindre förstås. Men min utmaning skulle ligga i att förstå viktnedgång, och då menar jag inte att det visar mindre på vågen utan HUR det kunde visa mindre vikt.

 

Ät mindre mat var ett råd, men vad innebär det?

 

Jag förstod snabbt att mycket information redan fanns på nätet, men sökandet efter information på olika forum, hemsidor samt hos influencers gjorde mig inte mer klok.

 

Här kommer det lustiga, vart jag än läste hade alla olika råd, en del körde LCHF, en del var veganer, en del åt bara kött, men oavsett vad de förespråkade så hade alla en lösning till att gå ner i vikt. Hur gick det ihop?

SAKNAD KUNSKAP

När alla gav olika råd, vad var det egentligen som funkade? Varför pratade ingen om det? Istället pekades olika bovar ut ex hormoner, blodsocker & äta vissa tider på dygnet skulle bidra till både övervikt & en rad allvarliga sjukdomar.

 

Men att leta efter giltig & bra information är inte lätt, speciellt inte inom kost och träning. Det var först när jag började lyssna på podden Tyngre Rubriker & köpte boken Forma kroppen av Jacob Gudiol & Nicklas Neuman som pusselbitarna föll på plats.

 

Där kom den saknade kunskapen jag behövde, om näringslära, hur volym styr allt & hur kroppen fungerar när den ska gå ner i vikt eller bygga muskler. Jag fick förklarat för mig hur komplext vetenskap var och hur dess parametrar påverkade våra resultat.

VARFÖR BLEV DU PT?

Jag vill hjälpa människor må bättre & på egen hand kunna förändra sitt liv med rätt information & mindset för kost & träning.

 

Det kanske låter enkelt men vägen till ett nytt liv med nya vanor är inte spikrak, tvärtom prövas vi konstant genom vår omgivning & miljö men även kunskap med saker vi måste förstå för att begripa komplexa sammanhang.

 

Vill du ha hjälp med att förändra ditt liv till det bättre inom kost, träning eller ta hand om din smärta, kontakta mig NU för en kostnadsfri konsulation!

 

Klicka på knappen här nedan!